Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Valborgsfirande 2024

Valborgsfirande 2024

29 april - 1 maj

Hela kåren

Vi bygger valborgsbål – 29 april

Som vanligt behövs det hjälp att förbereda och bygga bålet. I år kommer vi börja med detta redan kvällen innan. Alla kan hjälpa till! Men upptäckare och yngre behöver ha en förälder med sig(det går bra med flera barn per förälder). Vi samlas kl 18:30 nere i saltsjöbadsparken. Det går bra att komma senare, gå tidigare eller bara vara med en liten stund om man inte har möjlighet att vara med hela tiden.

Vi bjuder på kvällsfika till de som anmäler att de kommer. Anmäl er gärna via e-post till albert.anderberg@bjarredsscoutkar.se

Samling: 18:30 i Saltsjöbadsparken
Avslutning: Ca 21:00, De som behöver gå hem och lägga sig tidigare får givetvis göra det.

 

Vi bygger färdigt valborgsbålet – 30 april

Vi fortsätter med de sista förberedelserna på valborgsmässoafton. Kom och hjälp till, en stund, eller hela tiden. Alla kan hjälpa till.

Vi bjuder på fika till de som anmäler att de kommer. Anmäl er gärna via e-post till albert.anderberg@bjarredsscoutkar.se

Samling: 15:00 i Saltsjöbadsparken
Avslutning: Ca 17:00

 

Valborgsfirande 2024 – 30 april

Firandet börjar med fackeltåg från scoutgården. Under fackeltåget får andraårsspårare(3:e klass) och äldre lov att bära facklor. Yngre scouter får lov att bära facklor i vuxens sällskap. Under kvällen kommer scouterna gå runt bland publiken och samla in pengar till förmån för Lions Bjersund. Vi avslutar nere i Saltsjöbadsparken.

Klädsel: Scoutdräkt (Sverigehalsduk om du har)
Samling: 18:15 vid Scoutgården.
Fackeltåg: 18:45 avgår mot Bjärreds Saltsjöbad

Bål:

 

Ca: 19:20 Valborgsmässoelden tänds
Musik av Alte Kamereren
Vårtal av Sofia Åkerman
Sång av Bergakören
Avslutning: Ca 20:00

 

Vi återställer – 30 april

Efter firandet återställer och plockar vi undan det som inte kan stå ute till dagen efter. Vi är tacksamma för alla som kan hjälpa till, även om det bara är en kort stund.

Vi återställer det sista – 1 maj

Efter en liten sovmorgon samlas vi åter i Saltsjöbadsparken kl 10:00 för att återställa det sista. Vi räknar med att vara färdiga lagom till lunch.

Anmäl er gärna via e-post till albert.anderberg@bjarredsscoutkar.se ifall ni kan hjälpa till.

Arrangör